Lottery.com Menghadapi Satu Lagi Minggu Yang Sedih Di Tengah-tengah Keluaran Massa Eksekutif
toto

Lottery.com Menghadapi Satu Lagi Minggu Yang Sedih Di Tengah-tengah Keluaran Massa Eksekutif

Saham Lottery.com (NASDAQ:LTRY) ditutup tinggi hari ini. Tetapi itu tidak mengelirukan penurunan mingguan sebanyak 15.50% — satu yang disegerakan oleh berita mengenai empat peletakan jawatan oleh ahli lembaga.

Lottery.com
Bekas Pengarah Lotter.com Anthony DiMatteo. Dia adalah salah seorang Toto SGP daripada beberapa ahli lembaga yang meletak jawatan minggu ini. (Imej: Berita CBS )
Kemerosotan minggu ini oleh syarikat loteri internet memanjangkan kerugian tahun sehingga kini saham kepada 95%, sambil menimbulkan persoalan lanjut tentang prospek firma untuk terus hidup.

Pada 2 September 2022, Lisa M. Borders, Steven M. Cohen dan William C. Thompson, Jr. masing-masing meletakkan jawatan sebagai ahli Lembaga Pengarah Syarikat dan mana-mana jawatankuasa. Pada 8 September 2022, Lawrence Anthony DiMatteo III meletakkan jawatan sebagai ahli Lembaga Pengarah Syarikat dan mana-mana jawatankuasa. Semua peletakan jawatan berkuat kuasa serta-merta,” menurut pemfailan Borang 8-K dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC).

Itu menambah masalah Lottery.com yang semakin meningkat, termasuk kelewatan baru-baru ini bagi pemfailan 10-Q suku kedua dan amaran bahawa ia mungkin tidak mempunyai modal untuk terus hidup .

Lottery.com di Ambang Kehilangan Penyenaraian Nasdaq
AutoLotto, yang menjalankan perniagaan sebagai Lottery.com, memulakan kerjaya sebagai syarikat awam kendiri pada November lalu. Itu berikutan penggabungan dengan syarikat pemerolehan tujuan khas (SPAC) Trident Acquisitions Corp.

Disebabkan oleh jangka masa saham yang kini berada di bawah $5 — dan baru-baru ini $1 — kemungkinan Nasdaq boleh memberi amaran kepada syarikat perjudian bahawa penyahsenaraian adalah kemungkinan jika harga saham tidak meningkat. Seperti yang berlaku, Lottery.com memberitahu pengendali bursa ia melanggar piawaian penyenaraian lain.

“Pada 9 September 2022, Syarikat memaklumkan The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) bahawa, akibat daripada Peletakan Jawatan Pengarah tersebut, Syarikat tidak lagi mematuhi Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5605(b)(1), yang Togel Sidney memerlukan majoriti Lembaga Pengarah terdiri daripada Pengarah Bebas seperti yang ditakrifkan dalam Peraturan 5605(a)(2), dan Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5605(c)(2), yang memerlukan Jawatankuasa Audit Lembaga terdiri daripada sekurang-kurangnya tiga ahli, yang masing-masing adalah pengarah bebas di bawah Peraturan Penyenaraian Nasdaq dan yang memenuhi piawaian kebebasan yang lebih tinggi untuk ahli Jawatankuasa Audit,” menurut 8-K.

Dengan empat pelepasan yang disebutkan di atas, lembaga Lottery.com berkurangan kepada lima ahli. Syarikat itu berkata ia sedang berusaha untuk mengenal pasti dan melantik “pengarah bebas baharu secepat mungkin.”

Talian Hayat Lottery.com
Kesengsaraan Lottery.com, yang sebahagian besarnya berpunca daripada HK Hari Ini skandal perakaunan dan tuntutan tindakan kelas pemegang saham berikutnya, meletakkan syarikat itu dalam kedudukan kewangan yang tidak menentu. Beberapa tekanan itu mungkin mudah, kerana firma perjudian mencapai perjanjian pinjaman dengan Woodford Eurasia Assets Ltd.

“Lembaran Tempoh memperuntukkan pinjaman boleh tukar $2.5 juta untuk dibiayai selewat-lewatnya lima hari perniagaan berikutan pemenuhan syarat-syaratnya, seperti, penerimaan Perletakan Jawatan Pengarah dan pelantikan dua ahli Lembaga Pengarah baharu dan ketua eksekutif sementara. pegawai Syarikat,” menurut pemfailan SEC.

Lottery.com tidak akan membayar faedah ke atas pinjaman, tetapi ia menukar 15% daripada ekuitinya pada diskaun 25% kepada purata harga penutupan dalam 10 hari sebelum 6 September.